Vizes Eb - Nyíltvízi úszás: Gellért Gábor már az első napon érmet vár

2021.05.11

A nyíltvízi úszók is megkezdik szerdán a szereplésüket a budapesti vizes Európa-bajnokságon, Gellért Gábor, a szakág szövetségi kapitánya már ekkor érmet vár a férfiak 5 kilométeres versenyében.

Az MTI érdeklődésére elmondta, az elmúlt a 15 hónapban a versenyzők mindössze két dohai világkupa-viadalon, valamint egy Balaton-átúszáson bizonyíthattak, így talán az a legnagyobb kérdés, "hogyan jönnek vissza a nyíltvízi emlékek".
Gellért Gábor megjegyezte, a medencés edzésidők alapján jó eredményekre számít, Rasovszky Kristóf 5 kilométeren a szám címvédőjeként és világbajnokaként egyértelműen éremesélyes, mint ahogy 10 kilométeren is, amelyen 2018-ban Glasgow-ban egy hajszállal maradt le az aranyról.
A helyszínről, azaz a Lupa-tóról Gellért Gábor azt mondta, egy végtelenül egyszerű, könnyen belátható és beúszható pályáról van szó, és még a szerdára várható rosszabb időjárás sem zavarhatja majd meg a mezőnyt.
A nyíltvízi úszóknál szerdán az 5, csütörtökön a 10 kilométeresek versenyeket rendezik meg, a pénteki szünnap után szombaton csapatverseny, vasárnap 25 kilométeres futam lesz.