Aktuális


Ursula von der Leyen szerint van kapcsolat az uniós költségvetés és a jogállamiság kérdése között. A bizottsági elnök az Európai Parlamentben értékelte Orbán Viktorral teljesen ellentétes módon az uniós csúcs eredményét. A német politikus arról is beszélt, egy 2018-as dokumentum a jogállamisági büntetések lehetőségének a kulcsa, ezt hamarosan...

A biciklisták is használhatják az egyik autópályát Belgiumban. A Brüsszelbe vezető, múlt hétvégén átadott úttal a zöldebb, fenntarthatóbb közlekedést akarják népszerűsíteni. Az is cél, hogy csökkentsék a zsúfoltságot a tömegközlekedési eszközökön, így könnyebb betartani a távolságtartási szabályokat.

Az Euronews riportsorozatban tárja fel Unreported Europe című műsorában az európai idénymunkások, illetve a húsfeldolgozó üzemekben dolgozók mostoha körülményeit. Az oknyomozó riportok a Lighthouse Reports-szal közösen születtek. Ezúttal azt vizsgáltuk meg, milyen hatással van a szezonmunkások körülményeire a közös mezőgazdasági politika...

Szerdán megnyitja az Európai Unió a külső határait 15 ország lakói előtt. Ezek: Szerbia, Montenegró, Grúzia, Dél-Korea, Japán, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Algéria, Marokkó, Tunézia, Ruanda, Uruguay és Thaiföld.

Belgium az uniós ajánlások dacára is megtagadja a nem uniós állampolgár családtagok belépését az országba. Így Adrien török felelége sem utazhat be Európába.