Aktuális


Angola 1600 kilométeres tengerpartjával a sporthorgászok igazi paradicsoma. Erről mesél ezen a héten az Explore Angola legújabb adásában az Euronews utazó riportere, Serge Rombi.

Legalább három tüntető - köztük egy kiskorú - életét vesztette szerdán Mianmarban a biztonsági erőkkel folytatott összecsapásokban, többen pedig megsebesültek. Egészségügyi források szerint egy férfi és egy nő Mandalajban halt meg, egy fejbe lőtt kamasz pedig MjanGjan városában.

Drámai a helyzet Szlovákiában. Az elmúlt napokban lakosságarányosan északi szomszédunknál volt a legtöbb áldozata a koronavírusnak az egész világon, az ötmilliós ország kórházaiban már több mint négyezer fertőzött fekszik. A galántai járványkórházban jártunk, ahol az intenzív osztály orvosai és ápolói meséltek nekünk mindennapjaikról.

Méltatta Mihail Gorbacsov-nak az orosz és a világtörténelemben játszott szerepét Vlagyimir Putyin orosz elnök az utolsó szovjet kommunista pártfőtitkárhoz és államfőhöz 90. születésnapja alkalmából intézett köszöntésében.

Miközben a korlátozó intézkedések miatt az elmúlt egy évben a műtárgypiacon az értékesítési csatornák beszűkültek, Magyarországon a kereslet nőtt. Erősödött a kortárs művek iránti érdeklődés és az online árverésekkel egy olyan réteg is megjelent a vásárlók között, amely korábban nem vett részt az élő aukciókon.


                                   Hirdetés