Aktuális


Európa jövőjéről kezdődött konferencia Strasbourgban. A megnyitót a május 9-i Európa Napra időzítették, amikor a történelmi jelentőségű Schuman-nyilatkozat évfordulóját ünnepeljük.

Újabb lépést tett a teljes nyitás felé Csehország. Áprilisban már fokozatosan visszatért az élet az iskolákba és egyes üzletekbe, mostantól pedig már az összes bolt és szolgáltatás a járvány előtti normális rendben működhet.

Kis bálnát kellett kimenteni a Temzéből vasárnap este London délnyugati részén. A 3-4 méteres cet azokon a görgőkön akadt fenn, amelyeken a csónakokat szokták beereszteni, illetve kihúzni a vízből.

Vasárnap éjszaka ismét összecsaptak a palesztin tüntetőkkel az izraeli rohamrendőrök Kelet-Jeruzsálemben, ahol harmadik napja zajlik a tiltakozás a Sejk Dzsarra negyedből kitelepített palesztin családok miatt. (A palesztinok szerint jogi és más eszközökkel a palesztinok kiszorítása zajlik a negyedből.) Bár az ügyben az izraeli Legfelsőbb Bíróság...

Az elmúlt több mint tizenöt év leghidegebb áprilisa volt az idei Európában. Ezt mutatják az Európai Unió Copernicus Klímaváltozási Szolgálatának adatai (C3S), az összesítést csütörtökön publikálták.

A koronavírus elleni védőoltás felvétele ma Magyarországon nemcsak azzal jár, hogy valaki várhatóan nem betegszik meg, ha elkapja a fertőzést, hanem azzal is, hogy több mint félévnyi kényszerszünet után újra kinyílik számára a világ. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű. A korlátozások alóli mentességet az élvezheti, akinek védettségi igazolványa...

Befejeződött a Debreceni Egyetemen (DE) a Bevezetés az űreszközök üzemeltetésébe című tanfolyam, az ezt elsőként elvégző magyar katonáknak Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára adta át az oklevelet csütörtökön az egyetem aulájában.


                                        Hirdetés

                                            Hirdetés

                                            Hirdetés

                                            Hirdetés