Aktuális


Megtorló intézkedéseket jelent be nyolc napon belül Franciaország, amennyiben az Egyesült Királyság nem ad több engedélyt a francia halászoknak. Franciaország azzal fenyegetőzik, hogy csökkenti a brit koronafüggőségű Jersey sziget áramellátását, és lépéseket tesz a pénzügyi szolgáltatások és a kutatás területén is.

A Pegasus projekt kapta az első Daphne Caruana Galizia újságírói díjat. A projektet megvalósító konzorcium vezetője a Forbidden Stories, vagyis Eltitkolt Történetek nevű szervezet, amely olyan újságírókból áll, akik meggyilkolt, bebörtönzött vagy megfenyegetett társaik tényfeltáró nyomozásait viszik végig.

Fiatal őslakos nőt ábrázoló alkotás kerül Kolombusz Kristóf eltávolított szobrának helyére Mexikóváros központjában - jelentette be a város polgármestere kedden. Egy, a közelmúltban feltárt, nagyjából 500 évvel ezelőtt készült szobor 6 méter magas mását állítják majd fel.

Ha egy jövendőbeli holland trónörökös azonos nemű társat választ, és vele összeházasodik, nem kell feladnia trónját - így válaszolt egy egyelőre elméleti kérdésre a holland kormányfő. Mark Ruttét újságírók arról kérdezték, hogy a királyi család trónöröklési rendje és házasodási szokásai haladnak-e a jelenkor trendjeivel.

A fenntartható fejlődés és a gazdasági jólét példája lett egy hangulatos spanyol kisváros. La Nucíában már húsz éve szigorú fenntarthatósági szabályokat vezettek be, aminek mára meglett az eredménye.

Visszatér a járvány miatti kihagyás után a DiscoverEU: kedden déltől jelentkezhetnek a 18 és 20 év közötti európai fiatalok ingyenes vasúti utazási igazolványért. Idén az Európai Bizottság 60 000 utazási igazolványt biztosít, melyek 2022-ben használhatók majd fel, ez egyben az ifjúság európai éve is lesz.

                                            Hirdetés

                                            Hirdetés

                                           Hirdetés

                                                    Hirdetés

                                            Hirdetés