Aktuális


Arra kérte a Bayern München labdarúgócsapatának szurkolóit Marküs Söder bajor miniszterelnök, ne utazzanak el Budapestre a csütörtöki Sevilla elleni Európai Szuperkupa-mérkőzésre a koronavírus-járvány miatt. A klubok korábbi közlése alapján Sevillától a 500, a Bayerntől 2100 drukker jönne a magyar fővárosba.

Van nálunk hely feliratú molinó mögött vonultak fel Berlinben több ezren azt követelve, hogy Németország több menekültet fogadjon be görögországi menekülttáborokból. A szimpátiatüntetésre több mint hatvan szervezet hívta támogatóit, köztük környezetvédő szervezetek és a német evangélikus egyház is.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen beszédében üzent a briteknek és a tagállami vezetőknek is, vitatni fogják a tagállamok a jogállamisági jelentés megállapításait, nehéz tárgyalások várhatók az új migrációs csomagról, az uniós minimálbér pedig nem egységesítést jelent - többek közt ezekről beszélt Navracsics Tibor fideszes politikus,...

Napról-napra egyre súlyosabb járvánnyal néz szembe Európa. A kontinens országainak egy részében a tavaszihoz hasonló sebességgel terjed a koronavírus, máshol minden eddiginél gyorsabban - négy államban is rekordot döntött a napi esetszám. Íme néhány rövidhír a járvánnyal küzdő Európából:

1070 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 17 990 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a kormányzati tájékoztató honlap vasárnap reggeli bejegyzésében. Elhunyt 8 beteg, így a halottak száma 683 főre emelkedett, 4391-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 12 916...

Kínzással és szexuális erőszakkal vádolják a belarusz kormányerőket - az ellenzék elnökjelöltje, Szvetlana Cihanouszkaja pedig békés tüntetőkkel szemben alkalmazott erőszakkal vádolta meg a hatóságokat, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának a belarusz helyzetről rendezett vitáján. A belarusz kormány visszautasít minden ilyen vádat.