Gazdasági hírek

Több mint kétezer olyan jelentés szivárgott ki a nemzetközi médiában, melyben bankok ügyfeleik potenciális pénzmosási tevékenységeiről számolnak be az egyik amerikai pénzügyi felügyeleti szervnek, a Fincennek.

Több százan tüntettek szombaton London központjában a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen. A szájmaszk nélkül vonuló demonstrálók több útszakaszt is lezártak, és kisebb összetűzésekbe keveredtek a rendőrökkel. A Trafalgar tér környékének forgalma teljesen megbénult. A rendőrség végül több embert is előállított a tömegből.

Vasárnaptól megtiltja a kínai TikTok és a Wechat alkalmazások letöltését az Egyesült Államok. A két appot november 12-én tiltják be teljesen. A kormányzat azért döntött így, mert szerintük adatbiztonsági kockázatokat rejt a használatuk.

"Esetleges szükségszerű elbocsátásokra" figyelmeztette az Airbus vezérigazgatója a cég dolgozóit, arra hivatkozva, hogy a társaságnak nem sikerült olyan gyorsan talpra állnia a koronavírus-járvány okozta válságból, mint azt korábban remélték.

Egyik legkeményebb nyarát zárta a spanyol turisztikai ágazat. Idén nyolcvan százalékkal kevesebben látogattak el Lloret de Marba mint az elmúlt évben, ami újra felvetett egy régi kérdést: vajon a hasonló régióknak nem kellene-e felhagyniuk azzal a gyakorlattal, hogy a tömegturizmusra építenek? A foglalások visszaestek, csak azok tudták megtölteni a...