Gazdasági hírek

Új javaslatokat mutatott be az Európai Bizottság az észak-írországi szabályozást illetően. A brexitet követően ugyanis a sofőrhiány és az ellátási gondok következtében rengeteg panasz érkezett az eddigi nehézkes ellenőrzési rendszerre.

"Teljes bizalmáról" biztosította a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa a szervezet vezérigazgatóját, a bolgár Krisztalina Georgievát, aki így megőrizhette tisztségét annak ellenére is, hogy felmerült: előző munkahelyén, a Világbanknál köze lehetett szabálytalanságokhoz. Az IMF szerint a vizsgálat során feltárt információk alapján nem...

Jobban fogja tájékoztatni, és hamarabb fogja kártalanítani a járattörlések miatt hopponmaradt utasokat az a 16 légitársaság, amely megállapodtak erről az Európai Bizottsággal.

Az Európai Bizottság sürgeti a Volkswagent, hogy végre fizessen kártérítést nem csak a német, hanem összes európai vásárlójának, akiket érint az úgynevezett dízelbotrány. Az autógyártó ugyanis nem csak a hatóságokat, hanem ügyfeleit is félrevezette az autói károsanyag-kibocsátásával kapcsolatban.

Szuverenitásunk megsértésének tartjuk, hogy Ukrajna meg akarja akadályozni Magyarország biztonságos gázellátását, ezt kikérjük magunknak és az ukrán nagykövetet keddre bekérettük a Külgazdasági és Külügyminisztériumba - írta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Facebookon. Ukrajna az országot elkerülő útvonalon történő gázszállítási szerződés...