Vádat emeltek Depardieu ellen Párizsban

2021.02.24

Mégis vádat emelnek Franciaországban Gérard Depardieu ellen, akit még 2018-ban jelentett fel egyik tanítványa azzal, hogy a sztár megerőszakolta őt kétszer is.

A most húszas éveiben járó színésznő 2018 nyarán találkozott Depardieu-vel, amikor az mesterkurzust tartott abban az iskolában, ahova ő járt. Azt mondja, hogy Depardieu augusztus 7-én és 13-án is rátámadt, amikor a színész párizsi otthonában járt.

A vizsgálatot első körben azzal zárták le 2019-ben, hogy nincs elég bizonyíték arra, amit a lány állít, de aztán újból elővették az ügyet. A párizsi ügyészség nem kérte a színész előzetes letartóztatását.

Depardieu ügyvédje a legújabb fejleményekre nyilvánosan még nem reagált, de korábban úgy nyilatkozott, hogy ügyfele határozottan visszautasítja, hogy nemi erőszakot vagy bármiféle bűncselekményt követett volna el.

A 72 éves Depardieu egyike azoknak a francia színészeknek, akik karriert csináltak Hollywoodban is. Impulzív személyisége, különc viselkedése miatt szorosan követi nemcsak pályáját, hanem életét is a nemzetközi közvélemény. Eddigi legnagyobb dobása az volt, amikor állampolgárságot kért, és kapott Oroszországban.