Utolsó roham az angliai fodrászatokban

2020.11.05

Megrohamozták a britek a szépségszalonokat a járványügyi szigorítások életbe lépése előtti utolsó napokban. A lakosság bizonytalan időre fodrászok nélkül marad, a szolgáltatók pedig ügyfelek nélkül. Szerdán fogadták az utolsó vendégeket.

Egy londoni fodrászat tulajdonosa, Richard Ward mondja, hogy 12 órásra hosszabbították az utolsó napokon a nyitva tartást, minden munkatárs dolgozott, a szabadnapokat törölték. Öt nap alatt 1400 ügyfelet fogadtak.

Az Angliában csütörtöktől érvénybe lépő szigorítások értelmében minden olyan üzletet be kell zárni, aminek a profilja nem alapvető fontosságú. Az intézkedés célja, hogy az egészségügyet ne terhelje túl a járvány.

Egy vendég azért örül, hogy kapott időpontot, mert számára rémálom volt az első hullám idején a bezártság.

Vidékről is érkeztek ügyfelek. Egy hölgy azt magyarázza, hogy számára olyan fontos volt, hogy a korlátozások bevezetése előtt megcsináltassa a frizuráját, hogy már kora reggel elindult autóval, nehogy lekésse az időpontját.

A szépségiparban dolgozók a járvány első hullámában sok ágazat munkavállalóihoz hasonlóan megtapasztalták, hogy a megélhetésüket is veszélyezteti az új koronavírus. Akinek nincs tartaléka, aggódik a bizonytalanság miatt.