Turisztikai expóval nyitott a nyári szezon Spanyolországban

2021.05.25

Ki ne álmodott volna arról a járvány alatt, hogy újra bejárja a világot? Vagy csak felfedezi saját országát? A Nemzetközi Turisztikai Kereskedelmi Vásár az idegenforgalmi iparág első rendezvénye a világjárvány után, tele reménnyel. 55 országból ötezer szakmai kiállító érkezett Madridba, hogy újraértelmezze a turizmust a fenntarthatóság, a diverzifikáció és a biztonság szempontjából.

A bizalom növekvő érték. Az egészségügyi protokollok, a védőoltások és a korlátozások feloldása lehetővé teszi, hogy Spanyolország visszahozza az európai látogatókat:

- Nagyon fontos, hogy az embereknek mindenütt biztonságot és bizalmat közvetítsünk, hogy az utazás biztonságos, ez egy olyan tevékenység, amely mindig is a személyes fejlődéshez kapcsolódott, és ne hagyhatjuk, hogy járvány ezt beárnyékolja. Erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy az utazás továbbra is álmodozást jelentsen; olyan élményt, amely javítja a világról alkotott képünket - mondta Miguel Sanz, a Turespana igazgatója.

Spanyolországban a lehetőségek végtelenek. Ezek egyik Valencia régió. Alapvető fontosságú, hogy az ajánlatok lelkesítőek legyenek és személyre szabottak.

- Amikor az ember nyaralni megy vagy utazik, egy más érzelmi minőségű életet él, és a valenciai régió minden eddiginél jobban szeretne ilyen lenni, különösen a járvány utáni világban. Szükség van az emberek érzelmi visszacsatolására, és ehhez szeretnénk továbbra is kapcsolódni - mondta Francesc Colomer, Valencia regionális turisztikai minisztere.

- Kapcsolódni a napfényhez és a tengerparthoz kötődő szolgáltatásokkal, de ez a kultúra, a fesztiválok, a természet, a túrázás és a kerékpáros turizmus földje is - mondta Francesc Colomer, Valencia regionális turisztikai minisztere.

Idén nyáron a beoltott turisták karantén és koronavírus-tesztek nélkül élvezhetik majd ezeket. A távolabbi kalandokért viszont irány Peru. Az újfajta utazási módokban a helyi közösség és a látogatók közötti kapcsolat megtalálása döntő fontosságú.

- Egy ideje már arról beszélünk, hogy mindenkinek utaznia kell, és nemcsak azért, hogy megismerje az úti célját, hanem hogy megismerje az ott élő embereket és a kultúrát is, és a járvány ebben változást hozott. Azért megyünk el, hogy újra felfedezzük a világot, hogy új és más élményekben legyen részünk, hogy képesek legyünk felismerni másokban azt, ami összeköt bennünket. Ez a turizmus szépsége. Másfajta vágyakkal fogunk utazni, és az úti célok ezzel a lelkesedéssel fogadják majd az embereket - mondta Claudia Cornejo, Peru külkereskedelmi és turisztikai minisztere.

Peru is dolgozott azért, hogy biztonságosan látogatható legyen az ország évezredes kulturális és természeti öröksége. Remélik, hogy a tavalyi évhez képest a turizmus 15%-át sikerül visszaszerezniük.

Egy nehéz év után Guatemala megnyitotta kapuit. A látogatók szélesebb körű kínálatot, természeti, kulturális és régészeti örökségének sokszínűségét élvezhetik.

- Apránként megértettük, hogy változnia kell a kínálatnak, újabb helyeket kell bevonni, ezért ma már úgy pozicionáljuk Guatemalát, hogy az egy egyedülálló úti cél a természet és a szabad terek szerelmeseinek, és az a maja világ központja. A turisták a protokollok betartása mellett élvezhetik a szabad levegőt, Guatemala zöldjét - mondta Mynor Cordón, Guatemala idegenforgalmi minisztere.

A világjárvány átalakította a nemzetközi turizmust. Az idegenforgalmi iparág megértette, hogy a turisták olyan úti célokat keresnek, amelyek fenntarthatóak, változatosabbak és érzelmileg is megragadják őket.