Több mint százmillió európai él szegénységben, az EU új vezetése lépéseket ígér

2019.11.20

Alice egy Dublin melletti városból származik, ahol magas a munkanélküliség és a jóléti függőség. Ezen a területen a lakhatási válság úgynevezett "rejtett hajléktalanokat" generált: olyan helyzet alakul ki, amikor egy házba 3 generáció szorult.

ADVERTISINGinRead invented by Teads SPONSORED CONTENT Engedd személyiséged ragyogni az új @Swarovski Ünnepi kollekcióval. #SparkDelight #NaughtyorNice Ad By Swarovski

Alice Kelly, egy szegénységben elő ír asszony ezt mondta: "Úgy érzem, hogy nem vagyok részese annak az Írországnak, amiről a színes reptéri magazinokban írnak: a nagyszerű gazdaságról, a csillogó divatvilágról és a kimagasló élelmiszergyártásról."

ADVERTISINGinRead invented by Teads

Alice Brüsszelben volt, hogy felhívja a figyelmet az európai szegénységi problémák nagyságára.

Az Eurostat adatai szerint az EU-ban 109 millió embert fenyeget a szegénység, egyre inkább kitéve ennek a nőket, a gyermekeket, a migráns háttérrel rendelkezőket és az egyedülálló szülőket.

A következő Bizottság elnöke elmondta, hogy be kívánja vezetni a munkanélküliségi biztosítási rendszert és a minimálbért. A munkaügyekért felelős leendő biztos azonban ennél is tovább akar menni.

"A minimálbér is az egyik fontos kérdés, de elő kell mozdítanunk a minőségi munkahelyeket teremtését is, nem annyire a munkahelyek száma, hanem azok minősége a meghatározó" - mondta Nicolas Schmit.

SPONSORED CONTENT Engedd személyiséged ragyogni az új @Swarovski Ünnepi kollekcióval. #SparkDelight #NaughtyorNice Ad By Swarovski

A civil szervezetek ragaszkodnak ahhoz, hogy a nemzeti kormányok támogassák az alacsony jövedelmű munkavállalókat

Lei Williams, az Európai Szegénységellenes Hálózat (EAPN) igazgatója kijelentette:

"Jelenleg sok tagállamunkban ez nem történik meg. A minimáljövedelem rendszerét olyan szinten állapítják meg, hogy egyszerűen nem teszi lehetővé a legtöbb embernek, hogy méltóságteljes életet éljenek, és részt vegyenek a társadalomban."

Az EU 2020-ig 20 millióval szerette volna csökkenteni a szegények számát Európában, de nem sikerült teljesíteni a célt. Remélhetőleg a második esély nem vész kárba.