Több kormányközeli cég is nyert a felszámolói pályázaton

2021.03.09

Fideszes politikusok és kormányközeli személyek érdekeltségeibe tartozó cégek is nyertek azon az állami pályázaton, ami arról szólt, hogy a jövőben kik tevékenykedhetnek majd felszámolóként - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője.

Barkóczi Balázs keddi, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: miközben rekordot dönt a koronavírus-járvány miatti halálozás, miközben teljes a káosz az oltások területén, az Orbán-kormány "suttyomban" arról rendelkezett, hogy a válság miatt tönkremenő cégeket Fidesz-közeli csoportok tudják majd felszámolni.
A politikus a Direkt36 internetes portál információira hivatkozva azt mondta, hogy az újonnan felszámolói jogosultságot nyerő 54 cég közel felének van valamilyen kormányzati kötődése.
A Demokratikus Koalíció számára most már világos, miért nem segítette a vállalkozások életben maradását az Orbán-kormány - közölte a szóvivő. Az volt a cél ezek szerint, hogy "a fideszes haveri körök" gazdagodjanak majd a felszámoláson, és ugyancsak fideszes körök olcsón vehessék majd meg a tönkrement cégeket - tette hozzá.