Tiger Woods balesetet szenvedett, meg kellett műteni

2021.02.24

Hosszú műtéten esett át Tiger Woods világhírű golfozó keddi autóbalesete után. Az orvosok tájékoztatása szerint komoly sérüléseket szenvedett a jobb lábán, több nyílt törése is volt. A sípcsontjába egy rudat ültettek, a bokáját pedig csavarokkal fogták össze.

Woods Los Angelesben, egy lejtős úton borult fel városi terepjárójával. A rendőrség úgy tudja, hogy a golfozó gyorsan hajtott, mikor elveszítette az uralmat a jármű felett, amely többször is megpördült. Más autó nem érintett a balesetben. Woods egyedül ült az SUV-jában a helyszínre érkező rendőr szerint:

"Megkérdeztem a nevét. Azt mondta, Tiger. Ebben a pillanatban azonnal felismertem. Megkérdeztem, tudja-e, hogy hol van és mennyi az idő, hogy lássam, tudatánál van-e. Úgy tűnt, hogy magánál van, és nyugodt" - nyilatkozta Carlos Gonzalez.

A sportolóval korábban történt már hasonló. Egy 2009-es balesetben autójával először egy tűzcsapba, majd egy fába rohant bele. Akkor megúszta kisebb sérülésekkel.

Tiger Woods több évtizede a világ leghíresebb golfozójának számít. Már 21 évesen tornagyőztes volt, és összesen 15-ször nyert majorversenyen. 45 évesen még mindig nagy tornákon szerepel, decemberi hátműtétje miatt azonban az elmúlt hetekben nem tudott indulni. A hétvégi Los Angeles-i Genesis Opennek ő volt a házigazdája, hétfőn pedig egy forgatáson vett részt, melynek második, keddi napjára már nem érkezett meg.