Teleszkópos robot a csúcskategóriás londoni divatházban

2020.11.30

Alkalmazkodniuk kell a vállalkozásoknak szinte mindenhol a világon a pandémia miatt megváltozott körülményekhez. És ez alól a 171 éve működő csúcskategóriás londoni divatház sem kivétel.

VIII. Edward brit uralkodótól Laurence Olivieren át Gregory Peck-ig számtalan híresség varratta itt a ruháit. A koronavírus-járvány első hulláma egy pillanat alatt változtatott meg mindent.

" Csak nálunk a visszaesés március 23-án azonnali volt, mintha egy villanykapcsolót kapcsoltak volna le." - meséli Taj Phull a Huntsman kereskedelmi vezetője

Az 1886-ban alapított cégnek most 21. századi megoldást kellett találnia a problémára. Ezért fejlesztették ki a Mr Hammick-nek nevezett telescope-os robotot. Mr Hammick most épp egy Dél- Koreában tartózkodó vevőről veszi le a méreteket. Persze kell egy hozzáértő kéz a mérőszalaggal Szöulban, de a robotot Londonból irányítják.

" Ami valóban segítség volt, még annál is nagyobb segítség, mintha fizikailag is ott lettünk volna, hogy állóképet tud csinálni abból, amit lát. Tehát nem kell megpróbálni emlékezni, hiszen ott a kép" - mondja Dario Camera a Huntsman szabászati vezetője

Hagyományosan egy tökéletesen szabott öltönyhöz több próbára is szükség van. De ezzel az új technológiával a szabóknak nem kell akár többször is átrepülniük a fél világot.

A szabók eleinte szkeptikusak voltak, de az első eredmények meggyőzték őket. A technológia egyelőre még csak Szöulban működik, de a cég elérhetővé akarja tenni ezt a szolgáltatást olyan helyeken is mint például Sanghaj, Peking, Hong Kong vagy Szingapúr.