Szörfös paradicsom Dániában

2020.10.19

Dánia nem egy trópusi félsziget, ám a koronavírus-járvány hatásai szörf-paradicsommá tették egyik nyugati partszakaszát.

Az utazási korlátozások miatt a melegebb éghaljattól elzárt, főleg dán és német szörfösök részéről mutatkozó kereslet felvirágoztatta egy helyi pár, Jeges (Cold) Hawaii Beach nevű bázisát.

Az Északi-tenger ezen részén állandó az erős szél, szeptembertől húsvétig pedig gyakran 4 méteres hullámok futnak ki a fövenyre.

A bikinit ugyan érdemes neoprén ruhára cserélni, de az élmény megéri...

"Azok a dán és a német szörfösök, akik eddig járták a trópusi vizeket, most nem tudnak utazni. Így ide járnak a kontinensről. Határozottan emelkedett a látogatók száma" - mondja az egyik tulaj.

Társa szerint, "akik olyan tökéletes szörfös helyekre jártak, mint Bali vagy Tahiti, és ott már jól ismerték hol, és hogyan törnek meg a hullámok, azoknak kifejezetten izgalmas élmény megtapasztalni ezt a kiszámíthatatlan partszakaszt."

A szörfösöknek cápatámadástól sem kell itt tartaniuk. A tél közeledtével legfeljebb egy-egy kíváncsi fóka vagy rozmár dughatja ide az orrát.