Szigorítják a beutazás feltételeit az Egyesült Királyságban

2020.08.14

Ismét tizennégy napra karanténba kell vonulniuk azoknak, akik Franciaországból vagy Hollandiából érkeznek az Egyesült Királyság területére.

A korlátozást azután jelentették be, hogy a francia egészségügyi hatóságok a lezárások utáni időszak újabb rekordszámú megbetegedését jelentették. A brit turisták második legkedveltebb úti céljának számító Franciaországban több mint 2600 új koronavírus-fertőzést regisztráltak egyetlen nap alatt.

Az intézkedés szombat hajnali négy órától érvényes, így az említett országokban nyaraló briteknek alig valamivel több mint harminc órájuk maradt a karantén előtt hazatérésre a brit közlekedésügyi miniszter csütörtök esti bejelentésétől számítva.

- Kibővítjük a karanténkötelezettséget további országokra, köztük Franciaországra, Hollandiára és más államokra, méghozzá azért, mert itthon nagyon keményen dolgozunk azon, hogy alacsonyan tartsuk a fertőzések számát, ezért nem engedhetjük meg azt sem, hogy újra behozzák a vírust - mondta a brit közlekedési miniszter, Grant Shapps.

Egy northamptoni szendvicsgyárban eközben 292 ember koronavírus-tesztje lett pozitív. A világ egyik legnagyobb szendvicsgyártójának számító Greencore közleménye szerint az érintett alkalmazottak önkéntes karanténba vonultak. A cég azután döntött döntött úgy, hogy minden dolgozóját teszteli, miután a térségben újra megnövekedett a fertőzések száma.