Szenzáció! Fejenként 100 millió fontért csap össze Fury és Joshua!

2021.05.18

A profi ökölvívás két jelenlegi legjobb nehézsúlyú világbajnoka augusztus 14-én lép ringbe egymás ellen Szaúd-Arábiában.

Most már biztos, a szerződések aláírva, sőt, a helyszín is megvan, így minden akadály elhárult a két nehézsúlyú világbajnok, Anthony Joshua - IBF, WBA, WBO és IBO - és Tyson Fury - WBC és a Ring Magazin - összecsapása elől. Ez alapján a két brit profi ökölvívó augusztus 14-én csap össze Szaúd-Arábiában egymással, és kettejük meccsének győztese lesz a királykategória abszolút bajnoka.

A 32 éves veretlen Fury - 30 győzelem (ebből 21 KO) és 1 döntetlen - eddigi utolsó meccsét tavaly februárban vívta, amikor KO-val legyőzte az amerikai Deontay Wildert, megszerezve a WBC övét. A 31 éves Joshua - 24 győzelem (ebből 22 KO) és 1 vereség - legutóbb december 12-én lépett a kötelek közé, és kiütéssel nyert a bolgár Kubrat Pulevvel szemben. Kettejük közül Joshua rendelkezik sokkal eredményesebb amatőr múlttal, hiszen a 2012-es londoni olimpián aranyérmet nyert szupernehézsúlyban, míg Fury junior Eb-aranyig jutott a 2007-es varsói kontinenstornán.

Angol sajtóértesülések szerint a bokszolók fejenként legalább 100 millió fontos fellépti díjra számíthatnak. Az első csata bevételén fele-fele arányban osztoznak a felek, míg a visszavágó javadalmazása - az első mérkőzés győztesének kedvező módon - 60:40 százalékos lesz. A visszavágót decemberben, esetleg 2022 elején rendezhetik meg.