Stoffel Vandoorne nyerte a Róma e-Prix-t

2021.04.12

Stoffel Vandoorne nyerte a Formula E Róma e-Prix vasárnapi versenyét. A Mercedes belga pilótája szombaton csalódást keltett a világbajnokság harmadik futamán az olasz fővárosban, vasárnap viszont a negyedik helyről küzdötte fel magát az élre.

A szombatihoz hasonlóan ismét csak a biztonsági autó mögül rajtolhatott el a Nick Cassidy vezette mezőny. Az új-zélandi versenyző 3 kanyarral a verseny kezdete után megpördült, és visszaesett a 11. helyre.

Vandoorne egy másik vetélytársa, Lucas Di Grassi hibáját is kihasználta. A brazil vrsenyző elvesztette az uralmat autója fölött, és összeütközött Sebastien Buemivel.

A teljes pályás sárga előtt aktiválta a támadómódját Pascal Wehrlein, aki így elvesztette a vezetést Vandoorne-nal szemben, ráadásul 8 másodperces hátrányba került.

Az újraindulás után Alexander Sims megelőzte Wehrleint, Vandoorne pedig növelte előnyét, és azt meg is őrizte.

Vandoorne mögött végül a Mahindra versenyzője, Alexander Sims futott be másodikként, megelőzve Norman Natót. A harmadik helyet mégis Pascal Wehrlein szerezte meg, mert Natót kizárták, a megengedettnék több energia használata miatt.

"Jóleső érzés győztesnék hazatérni. Az az érzésem, hogy ehhez szükség volt a szombati tapasztalatokra, főleg a pole pozíció után mutatott sebességre. Hittem a sikerben, bíztam az autómban is, és megléptem, amiket kellett" - magyarázta Stoffel Vandoorne.

Győzelmével Vandoorne közelebb került az összetett versenyben vezető trióhoz. Egy pontra megközelítette a 34 pontos Robin Frijnst, az élen Sam Bird áll 43 ponttal.