Pirlo: A Ferencváros védelme jó, az ellentámadásaik gyorsak

2020.11.04

Második hazai, összességében harmadik idei Bajnokok Ligája-csoportmeccsére készül a Ferencváros. A Dinamo Kijev elleni döntetlen után, csütörtökön bravúr lenne ismét pontot szerezni. A vendég Juventusnál bevethető a koronavírust leküzdő ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo.

Andrea Pirlo a Juventus vezetőedzője
Szerhij Rebrov a Ferencváros vezetőedzője
Miha Blazic a Ferencváros játékosa
Andrea Pirlo, a Juventus vezetőedzője a Puskás Arénában tartott sajtótájékoztatón 2020. november 3-án   -   Szerzői jogok  Koszticsák Szilárd/MTVA
Andrea Pirlo, a Juventus vezetőedzője a Puskás Arénában tartott sajtótájékoztatón 2020. november 3-án - Szerzői jogok Koszticsák Szilárd/MTVA

A Bajnokok Ligája G-csoportjának 3. fordulójában a Ferencváros nem a saját stadionjában, a Groupama Arénában, hanem a Puskás Arénában fogadja az olasz bajnokot, így jóval többen nézhetik a helyszínen a meccset. A találkozó előtti napon - a szokásoktól eltérően - még Olaszországban edzett a Juventus, és csak a sajtótájékoztatót megelőzően érkezett Budapestre.

A korábbi világsztár játékos, a Juve nyáron kinevezett edzője, Andrea Pirlo azt mondta, hogy elemezték a magyar bajnok játékát, és látták a Dinamo Kijev elleni BL-meccset is.

A hazaiak a Dinamo Kijev ellen is erősek voltak, jó a védelmük, gyorsak a csatáraik és a szélsőik, gyorsak az ellentámadásaik. Tisztelnünk kell az ellenfelüket.
Andrea Pirlo a Juventus vezetőedzője

Pirlo és a sajtótájékoztatón résztvevő Juan Cuadrado is kiemelte, hogy jó lesz ismét nézők előtt játszani, még akkor is, ha azok nem az olaszoknak szurkolnak majd.

Szerhij Rebrov a Ferencváros vezetőedzője
Miha Blazic a Ferencváros játékosa
Andrea Pirlo a Juventus vezetőedzője

Rebrov: fizikailag jó állapotban van a csapat

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov jelezte, készen állnak arra, hogy Lionel Messi után újabb világsztár, Cristiano Ronaldo ellen lépjenek pályára. Hozzátette ugyanakkor, hogy külön nem készültek a portugál játékosra.

A játékosok felkészültek az ellenfélre, ismerik az erősségeiket. Mindegy, hogy Ronaldo, Dybala vagy Morata van a pályán, mindenki topjátékos. A Juventust nemcsak a nevek viszik előre, hanem csapatként működik.
Szerhij Rebrov a Ferencváros vezetőedzője

A Fradi sajtótájékoztatóján a csapat szlovén válogatott védője, Miha Blazic megtiszteltetésnek nevezte, hogy a Juventus játékosai ellen készülhetnek.

Nagyon várjuk már a mérkőzést, tudjuk, hogy Olaszország, de talán Európa egyik legjobb csapatával fogunk játszani. Szeretnénk a legtöbbet kihozni magunkból, több mint száz százalékot.
Miha Blazic a Ferencváros játékosa

A G-csoport másik meccsén, szintén szerda 21:00-kor a Barcelona a Dinamo Kijevet fogadja.