Orvosai szerint Trump nem fertőz

2020.10.12

Donald Trump már nem fertőz, így nem jelent veszélyt mások egészségére, közölték be az amerikai elnök orvosai. Korábban többen aggódtak amiatt, hogy a koronavírus-fertőzéssel kórháza került Trump, a háromnapos kezelés letelte után úgy hagyta el az intézményt, hogy még mindig fertőzhet. Ráadásul akkor azt sem közölték, hogy az elnöknek negatív lenne a koronavírus-tesztje.

Donald Trump szokásos kommunikációs csatornáján már azzal büszkélkedett, hogy a Fehér Ház orvosai szerint ő immunis a koronavírus-fertőzésre, nem is kaphatja el, illetve nem is terjesztheti azt.

Az elnöki bejelentést azonnal bírálták egészségügyi szakemberek, akik szerint félrevezető Trump tweetje, hiszen a megfertőződés és a betegségből felépülés nem jelent automatikus immunitást a koronavírussal szemben.

Közben Trump kampánystábja bejelentette, hogy az elnök hétfőtől ismét részt vesz a választási nagygyűléseken, először Floridában, majd Pennsylvaniában. A szintén kampánykörúton lévő ellenfele, Joe Biden felelőtlennek nevezte Trump maszkhasználattal kapcsolatos laza álláspontját.