Órák és Csodák Genfben

2021.04.12

Eljött az idő, hogy Genf újfajta óraszalont prezentáljon, az Órák és Csodák a pandémia miatt idén az online térbe korlátozódott. Itt találkozik most egymással 38 márka a kereskedőkkel és a fogyasztókkal, folyamatos, élő eszmecseréken.

"A kihívás az volt, hogy kétszer több márkát integráljanak egyetlen digitális platformba, amely a mechanikus óragyártásra összpontosít. Ezt a tagjaink, márkáink már elsajátították; tudják, hogyan kell egy csúcstechnikai platformot felállítani. De azért mégiscsak, ez a tevékenység még a tanulás folyamatában van" - magyarázta Emmanuel Perrin, a Fondation de la Haute Horlogerie elnöke.

A kiállítók közül a francia luxusmárka, a Hermès új kollekcióját, a H08-at mutatja be - videókban és szobrokban gazdag, már-már művészi, virtuális előadás keretében. A márkának, csakúgy, mint a Haute Horlogerie világa többi szereplőjének, fel kell találnia magát a mostani változó piacon.

"A digitális dimenzióban az értékesítés nagyon erőteljes növekedését tapasztaltuk. Az óragyártásnál az online értékesítés általában nem kiemelkedő jelentőségű. Ám most valódi növekedésnek lehettünk tanúi. Egy másik tendencia, amely már ott volt a járvány előtt is, de most különösen felgyorsult, az az ázsiai piacok fontossága és dinamizmusa" - mondta Guillaume de Seynes, a Hermès vezetője.

Az Órák és Csodák Genf 2021, a világ egyik legfontosabb luxus-időmérő-kiállítása április 13-ig tart.