Obama kiosztotta Trumpot

2020.10.22

Kemény szavakkal bírálta utódja, Donald Trump négyéves teljesítményét Barack Obama volt amerikai elnök. Obama a jelenlegi demokrata elnökjelölt Joe Biden mellett állt ki a végéhez közeledő választási kampány legutóbbi állomásán Philadelphiában.

- Az a helyzet, hogy ez nem egy valóságshow, ez maga a valóság. És mindannyiunknak együtt kell élnie annak a következményével, hogy az elnök képtelen komolyan venni a munkáját. A demokráciánk nem működhet, ha a vezetőink minden egyes nap hazudnak, ha kitalálnak dolgokat - mondta Barack Obama volt amerikai elnök.

Donald Trump a választás előtti utolsó nyilvános elnökjelölti vita lebonyolítását bírálta azért, mert a moderátor lenémíthatja a jelöltek mikrofonját. Ezt azután vezették be, hogy Trump folyamatosan közbeszólt az előző vita alatt.

- Szerintem a lenémítás nem fair, az pedig rossz dolog, hogy nem lesz szó a külpolitikáról, pedig kellene róla beszélni. Szerintem a műsorvezető egy nagyon elfogult ember. A szülei is nagyon elfogultak. De ilyen az élet. Ugyanakkor a Fehér Ház még mindig itt van mögöttem - mondta Donald Trump.

Joe Biden két napra kiszállt a kampányból, hogy felkészüljön az elnökjelöltek vitájára, amelyet pénteken rendeznek a Tannessee állambeli Nashville-ben. Trump eközben a választás szempontjából legfontosabb államokat látogatja végig.