NFL Super Bowl: hosszabbításban nyert a Kansas City Chiefs

2024.02.12

Idegtépő, hosszú és nagyon szoros mérkőzésen védte meg bajnoki címét a Kansas City Chiefs a Super Bowlban. Az észak-amerikai profi futball liga döntője, amelyet idén Las Vegasban rendeztek, az Egyesült Államok legnézettebb sporteseménye. A televíziók előtt évről évre több mint százmillióan követik.

A Chiefs-nek ez a harmadik győzelme öt év alatt. Az irányítójuk, Patrick Mahomes már megkérdőjelezhetetlenül felküzdötte magát a legendás játékosok sorába. A harmadik Super Bowlját nyerte a hatodik olyan évben, amikor az egész szezonban kezdőjátékos volt. Így beérte az NFL egyik legnagyobbjának, Tom Bradynek eredményét.

A Kansas City Chiefs vezetőedzője, Andy Reid a mérkőzés után a védelmet méltatta: "A védekező játékosok elképesztőek voltak, miközben a támadóink kitartóan nyomultak előre. Nagyon büszke vagyok az egész csapatra" 

A Chiefs egyik játékosa, Travis Kelce, aki egyébként a Grammy-díjas énekesnő, Taylor Swift párja, arról beszélt, hogy egész évben ezért harcoltak. Szeretnék elérni, hogy egymás után háromszor is a magasba emelhessék a Lombardi-trófeát. Ezért küzdenek a következő szezonban.

A Super Bowl nézettsége miatt nem csak a sportról szól, hanem a szünetekben fellépő sztárokról és a televíziós reklámokról is. Idén a Pfizer gyógyszergyár készített egy 60 másodperces spotot a tudomány fejlődéséről és a gyógyszergyár 175 éves történetéről. A tudósok sorában feltűnik Karikó Katalin is.