Ne utazzanak Budapestre, kéri a Bayern szurkolókat a bajor miniszterelnök

2020.09.21

Arra kérte a Bayern München labdarúgócsapatának szurkolóit Marküs Söder bajor miniszterelnök, ne utazzanak el Budapestre a csütörtöki Sevilla elleni Európai Szuperkupa-mérkőzésre a koronavírus-járvány miatt. A klubok korábbi közlése alapján Sevillától a 500, a Bayerntől 2100 drukker jönne a magyar fővárosba.

"A gyomrom görcsbe rándul, ha a Szuperkupára gondolok. Budapest rizikós hely, nagyon óvatosnak kell lennünk, nem kockáztathatjuk, hogy ez legyen a futball Ischglje" - nyilatkozta Markus Söder utalva a tiroli üdülőhelyre, amely az év elején a járvány egyik gócpontja volt a síszezonban. Hozzátette, azoknak a szurkolóknak, akik mégis elutaznak a Puskás Arénában sorra kerülő találkozóra, karanténba kellene vonulniuk hazatérésüket követően.

Söder azt szeretné, ha a szurkolók újragondolnák azt, hogy valóban igazán szükséges-e ez az utazás, mert bár a Szuperkupa egy szórakoztató mérkőzés, de messze nem a legfontosabb.

Bayern München szurkolók a vendégszektorban Hoffenheimben 2020. február 29-én   -   Szerzői jogok  Michael Probst/Copyright 2020 The Associated Press. All
Bayern München szurkolók a vendégszektorban Hoffenheimben 2020. február 29-én - Szerzői jogok Michael Probst/Copyright 2020 The Associated Press. All

Kockázatos terület a magyar főváros

Budapestet a múlt héten minősítette kockázatos területté Németország. Az ilyen területről Németországba érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt, és 72 órán belül koronavírus-tesztet kell végeztetniük.

Negatív lelet esetén az egészségügyi hivatal elrendelheti a karantén feloldását. Október 1-jétől a karantént legkorábban az ötödik nap elteltével lehet feloldani negatív lelet esetén.

A besorolásról közösen dönt a Robert Koch országos közegészségügyi intézet, a szövetségi egészségügyi minisztérium, a külügyminisztérium és a belügyi tárca

Tesztmeccs lenne a budapesti összecsapás

A Puskás Aréna nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyeket több tízezren vásárolták meg, ezért kisorsolták a lehetőséget a jelentkezők közt. A klubok korábbi bejelentései szerint Sevillától 500, a Bayerntől 2100 drukker érkezik a magyar fővárosba.