Milák Kristóf olimpiai bajnok 200 méteres pillangóúszásban, szenzációs magyar győzelem női pólóban

2021.07.28

Milák Kristóf új olimpiai csúccsal, 1:51.25 perces idővel olimpiai bajnok 200 méteres pillangóúszásban a tokiói játékokon. Ugyanebben a számban Kenderesi Tamás negyedik helyen végzett, mindössze hét századdal maradt le a dobogóról. A magyar női vízilabda-válogatott szenzációs győzelmet aratott az olimpián 13 éve veretlen amerikai csapat felett. Napi összefoglalónk folyamatosan frissül.

Az első 50 métert Milák 24.48-cal teljesítette, az első három helyezett két tizeden belül állt. Féltávnál a dél-afrikai Chad Le Clos vezetett, az olasz Burdisso volt a második, Milák a harmadik. A második száz méteren viszont verhetetlen volt ismét Milák, aki olimpiai csúccsal nyerte a számot.

Végeredmény:

1. Milák Kristóf 1:51.25 - olimpiai csúcs

2. Honda Tomoru (Japán) 1:53.73

3. Federico Burdisso (Olaszország) 1:54.45

4. Kenderesi Tamás 1:54.52

A verseny előtt elszakadt a gatyám, így már beugráskor tudtam, hogy nem lesz meg a világcsúcs. Egy ilyen kis apróság is teljesen kiszakítja az embert a fókuszból. De nem vagyok csalódott, akár holnap Kecskeméten is lehet világcsúcsot úszni.                                                                                                 Milák Kristóf olimpiai bajnok úszó

Több magyar úszó volt még érdekelt a délelőtti programban. Időrendben haladva, előbb Németh Nándor úszott 100 gyorson elődöntőt, és a hetedik idővel jutott be a döntőbe.

Női 200 méter pillangón szintén elődöntőket rendeztek, Kapás Boglárka harmadik helyen jutott a fináléba.

A női 200 méteres vegyesúszásban már döntőt rendeztek, Hosszú Katinkával a medencében. A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó 2:12.38-as idővel hetedik lett, a számot 2:08.52-vel a japán Ohasi Jui nyerte.