Mesterséges Intelligencia: hogy gyorsabban és jobban olvassanak a gyerekek

2020.02.10

Ezen a héten a Business Planetben a Mesterségese Intelligenciára fókuszálunk. Ha tetszik, ha nem, forradalmasítja az életünket, a munkánkat, és ha felelősségteljesen használjuk, akkor az emberiség segítségére lehet. Dublinban vagyunk, hogy megnézzük, az egyik leginnovatívabb cég, az AI tech, hogyan tesz képessé gyerekeket, hogy jobban, és gyorsabban olvassanak.

Az ír SoapBox Labs cég azt állítja, hogy kifejlesztette a világ legpontosabb, és legbiztonságosabb hangfelismerő technológiáját gyerekeknek.

Mesterséges intelligencia használatával úgy tervezték, hogy segítsen a gyerekeknek sokkal elmélyültebben játszani, és tanulni a saját hangjuk használatával.

" Miért egyedülálló ez a technológia?- teszi fel a kérdést az Euronews riportere

" Miközben az emberek már hozzászoktak, hogy van hangfelismerő rendszer, vagy digitális asszisztens, vagy okos hangszórók felnőtteknek, addig a mi rendszerünket kifejezetten gyerekeknek fejlesztettük, ez modellezi hangjukat és a beszéd közbeni viselkedésüket a legkorszerűbb AI technológia felhasználásával. "- szögezi le Patricia Scanlon

A SoapBox vonzza a technikai óriásokat.

A cég együtt dolgozik a Microsofttal azon, hogyan lehet a gyermekek adatainak védelme mellett növelni a műveltségüket.

Ezt a technológiát választotta a közelmúltban az amerikai központú és Mark Zuckerberg kezdeményezésére létrejött "Reach Every Reader" nevű írástudási projekt is.

"Van már 27 nemzetközi kereskedelmi engedélyünk, és a platformot több nyelvre bontottuk, tehát a fő piacaink most az oktatás, azaz az írástudás és a nyelvtanulás világszerte. És most terjeszkedünk az offline térben, hangos képességekkel, amelyek lehetővé teszik az intelligens játékok és robotika fejlesztését. "- meséli Patricia Scanlon

A Soapbox közel 1,5 millió euró támogatást kapott az Európai Innovációs Tanács gyorsító finanszírozási alapjából, melynek célja kimagasló úttörő projektek indulásának segítése.

" Akár 2,5 milliós támogatást is nyújtunk, majd 15 milliós a tőkefinanszírozást, hálózatépítésre, tréningekre, később más magánbefektetők bevonására. Új ötleteket keresünk. Olyan embereket, akik nagy cégeket akarnak létrehozni, olyanokat, amik jobbá teszik Európát. Elkötelezett csapatot keresünk, fantasztikus technológiát, amely képes megzavarni a régi, és létrehozni új piacokat."- mondta Mark Ferguson professor

Az előnyök és a lehetőségek ellenére a mesterséges intelligencia megjelenése néhány embert aggodalommal tölt el. Ezzel együtt az Európai Bizottságnak szándékában áll nyilvánosságra hozni az AI stratégiáját a következő hetekben.