Messi nyert: lemondott a Barca elnöke

2020.10.28

Valaminek a kezdete? Legalábbis ebben reménykedik a Barca szurkolók többsége, miután bejelentette lemondását Josep Bartemeu, az FC Barcelona elnök.

Bartemeu elnöksége alatt a Barca megváltozott: míg korábban a csapat leginkább az utánpótlására hagyatkozott, addig a legújabb időkben már sztárigazolások követték egymást. Az elnök távozását barcelonai ikonok lényegében mindegyike követelte. Szokatlan módon Gerald Pique a Bayern elleni 8-2-es BL-kiesés után már a meccs után sürgős változásokat követelt.

Szerzői jogok  Emilio Morenatti/Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Szerzői jogok Emilio Morenatti/Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Josep Bartemeu tegnap este egy online sajtótájékoztatón jelentette be távozását:

"A jelenlegi helyzetben nem tudjuk megtartani a bizalmatlansági indítványról szóló szavazást. Olyan körülmények között szerettük volna megrendezni, ahol mindenki egészsége biztonságban van. Sokan viszont nem jelentek volna meg, a félelem, a nehézkes utazás vagy amiatt nem, mert veszélyeztet csoportba tartoznak. Nem szerettünk volna az egészség és a szavazati jog között választani. Ezért nem akartunk választást tartani és így inkább a vezetőség lemond a hatalmáról."

Bartemeu elnökségét az elmúlt hónapokban folyamatosan kritikák érték és Lionel Messivel is megromlott a viszonya. Messi emiatt még a távozását belengette. Bartemeu vesztét végül az okozta, hogy a járványhelyzet miatt el akarta napolni az ellene indított bizalmatlansági szavazást. A halasztást viszont a katalán kormány nem engedélyezte.