Már több mint 50 áldozata van az indonéziai földrengésnek

2021.01.17

Továbbra is keresik a túlélőket a pusztító erejű pénteki földregés után Indonézia Nyugat-Szulavézi tartományában. A Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földmozgásnak legkevesebb 56 áldozata és 800 sérültje van, a térség kórházaira hatalmas nyomás nehezedik. Nagyjából 15 ezer ember hagyta el a katasztrófa sújtotta térséget. Sokan az utcán töltötték az éjszakát, vagy azért, mert a házuk lakhatatlanná vált, vagy elővigyázatosságból.

"A családommal együtt ideköltöztünk, mert arra számítunk, hogy lesznek még utórengések. Főleg azért döntöttünk így, mert a meteorológiai szolgálat szerint az utórengések még erősebbek is lehetnek, mint az első rengés" - mondta egy férfi Mamudzsuban, ahol egy bevásárlóközpont is teljesen összedőlt.

A hatóságok szerint félő, hogy egy újabb rengés szökőárt indít el. Indonézia hetek óta küzd a természeti katasztrófákkal, földcsuszamlások és árvizek is sújtják az ország különböző pontjait. A pénteki földrengés az ország negyedik legnagyobb szigete, Celebesz (más néven Szulavézi-sziget) nyugati partjánál pattant ki.