Már este 6-tól kijárási tilalmat vezetnek be Franciaországban

2021.01.11

Újabb tíz francia megyében hosszabbodik a kijárási tilalom a súlyosbodó járványhelyzet miatt. Ezek közül nyolcban már a hétvégén életbe lépett az új szabály, további kettőben pedig keddtől lesz kötelező este nyolc helyett már hatkor otthon lennie mindenkinek.

Az ország keleti részét érinti az intézkedés, amely 15 megyében már január másodika óta érvényben van.

A nagyvárosokban élőket különösen érzékenyen érinti ez a változás, mert a többségnek így szinte semmi ideje nem marad munka után ügyet intézni, de még bevásárolni sem.

A kereskedőknek is nagy érvágás, hogy két órával hamarabb be kell zárniuk.

Ezt mondja ez a marseille-i kereskedő is. Nagyon megbonyolítja a dolgokat, és elsősorban a forgalomra lesz rossz hatással. Ő borkereskedő, és a napi forgalma 80 százalékát pont este hat körül bonyolítja.

Ez a virágos is bosszankodik, amiért már fél hatkor be kell csuknia a boltot.

Szerinte ez is csak arra lesz jó, hogy őrületbe kergessék az embereket, akik majd rohanhatnak munka után egyik üzletből a másikba. Egy újabb nonszensz - teszi hozzá.

Leginkább az új típusú koronavírus Nagy-Britanniából terjedő mutációja miatt aggódnak a hatóságok. A hosszabb kijárási tilalomra kötelezett megyékben több mint 250 fertőzött jut százezer lakosra, míg az országos átlag csak 150.