Magyar fiatal nőket vittek németországi bordélyba, pénzüket elvették

2021.02.10

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy bűnszervezet kilenc tagja ellen, akik éveken keresztül fiatal magyar nőket szállítottak Németországba, majd prostitúcióval szerzett keresetük nagy részét elvették tőlük.

Martossy György megbízott főügyész közlése szerint a bandát egy budapesti testvérpár irányította. Ők egy hamburgi bordélyházba toboroztak, főként Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szegényebb településeiről fiatal nőket.

Bordélyház Németországban (illusztráció)   -   Szerzői jogok  fotó: Franka Bruns/AP
Bordélyház Németországban (illusztráció) - Szerzői jogok fotó: Franka Bruns/AP

A szervezet tagjai közül egyesek a nők felkutatásáért és beszervezéséért, mások Hamburgba szállításukért, valamint az ottani munkavégzésük felügyeletéért voltak felelősek.

A kizsákmányolt nők prostitúcióból származó bevételének több mint felét - egyes sértettek esetében a teljes keresményüket - elvették, majd egymás között elosztották.

A bűnszervezet vezetői ebből luxus életszínvonalat teremtettek maguknak, számtalan arany ékszer és több nagy értékű személygépkocsit foglalt le tőlük a hatóság.

A vádlottakat 2019 áprilisában fogták el Magyarországon, a rendőri akcióval egy időben a hamburgi bordélyházban is kutatást tartott a német rendőrség, magyar ügyészi és rendőri részvétellel.

A főügyészség a bandatagokat több rendbeli, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével, illetve néhányukat kitartottsággal vádolja.

Vádiratukban valamennyi elkövetővel szemben hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabására és közügyektől eltiltásra tettek indítványt.