Mackóvadászat Brüsszelben a korlátozások alatt

2020.04.07

Brüsszelben már több mint három héte érvényesek a korlátozások. De ha a társadalmi interakciót a szigorú minimumra csökkentjük, akkor a családi élet intenzívebbé válik. Eva és párja már fáradtak. A szülői és a szamai életük között nincs sok különbség.

"Zsonglőrködnünk kell otthon, a gyerekekkel, a leckékkel, közben biztosítanunk a folyamatos tanulást" - foglalja össze a napi teendőket az édesanya, Eva Paparati.

Dacára a néha nehéz körülményeknek és két lányuk folyamatos kéréseinek, sikerül megbecsülniük a bensőséges családi pillanotokat.

"Nagyon értékeljük azt a tényt, hogy végre több időt szentelhetünk a gyermekeknek, hogy elvihetjük őket például a parkba, ez nagyon szép. Korábban ritkábban csináltunk ilyesmit, mert nem volt időnk a munka mellett" - mondja Eva.

Belgiumban megengedett az otthon közelében sétálni. Eva számára ez egy mély lélegzet a friss levegőből. Julievel és Emiliával első alkalommal indul mackóvadászatra. Egyre több belga egy mackót helyez az ablakába, hogy felvidítsa a családi kirándulásokat. Flandriaban ez sikeres, de Brüsszelben az ifjú gyalogosok ízlése szerint túl lassan indul be ez a szórakozás.

"Ha több mackó lenne, az viccesebb lenne" - adott hangot Julie kívánságának.

A korlátozások folytatódnak. De a fertőzési adatok Belgiumban csökkennek.