Lövöldözés a Fehér Háznál, Trump egy időre félbehagyta sajtóértekezletét

2020.08.11

Lövések dördültek a washingtoni Fehér Háznál, az odabent éppen sajtókonferenciát tartó amerikai elnök rövid időre elhagyta a termet.

Donald Trumphoz mondat közben lépett oda a titkosszolgálat egyik munkatársa, valamit mondott neki halkan, ami után Trump azonnal távozott a helyiségből.

Nem sokkal később visszatért, és annyit közölt, hogy nem világos, mi történt, de folyik a vizsgálat. Egyelőre csak annyi tudható, hogy a Fehér Ház mellett lövések dördültek, egy embert lelőttek, őt mentővel kórházba szállították. Ezenkívül megköszönte a titkosszolgálat gyors és hatékony fellépését.

"Nagyon köszönöm. Lövöldözés volt odakint, de úgy tűnik, a hatóságok urai a helyzetnek. Köszönöm még egyszer, a szolgálatoknak a gyorsaságot és a hatékonyságot" - fogalmazott.

A sajtókonferencián egyébként Trump tájékoztatást adott a koronavírus-járványról, és egy kérdésre válaszolva arra is kitért, hogy "immáron nyilvános dokumentumok bizonyítják: a 2016-os választási kampány idején az Obama-adminisztráció megfigyelte, lehallgatta őt és a munkatársait".

Arról is beszélt, hogy Pennsylvaniában, Gettysburgben mondaná el az elnökjelöltségét elfogadó beszédét.