Labdarúgó NB I - Budafok-Kisvárda 2-0

2021.02.27

A Budafok 2-0-ra nyert a vendég Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján.

(Fotó: budafokimte.hu)
(Fotó: budafokimte.hu)

Ezzel a tizedikről a nyolcadik helyre lépett előre, igaz, a mögötte álló együttesek közül a ZTE és Újpest még visszaelőzheti.
A Budafok augusztusban is nyert a Kisvárda ellen, novemberben pedig gól nélküli döntetlent játszott vele idegenben.OTP Bank Liga, 23. forduló:
Budafoki MTE-Kisvárda Master Good 2-0 (0-0)
---------------------------------------------
Budafok, zárt kapus, v.: Káprály
gólszerzők: Ihrig-Farkas (69.), Kovács D. (70.)
sárga lap: Ihrig-Farkas (78.), illetve Leoni (73.)
Budafok:
-------
Bese - Huszti, Jagodics, Oláh, Zeke - Csonka, Micsinai - Ihrig-Farkas (Iharos, 91.), Kovács D., Szabó M. (Skribek, 57.)- Zsóri (Kulcsár K., 68.)
Kisvárda:
---------
Dombó - Hej, Cirkovic, Prenga, Leoni - Simovic, Karabeljov (Zlicic, 76.) - Navrátil (Kovácsréti, 75.), Bumba, Sassá - Viana (Jelena, 75.)
Az előző fordulóban a Budafok és a Kisvárda is kikapott ugyan, de hét közben mindkét csapat negyeddöntőbe jutott a kupában, így pozitív élménnyel várta az összecsapást. Sok volt a szabálytalanság a találkozó elején, emiatt töredezetté vált a játék. Lendületesebben kezdett a Kisvárda, negyedóra elteltével azonban a Budafok birtokolta valamivel többet a labdát. Ugyanakkor nem alakulhatott ki folyamatos játék, mert sok passz pontatlan volt, talán az erős szél miatt is. Kevés helyzet alakult ki az első félidőben, melyben a vendégcsapat állt közelebb a gólszerzéshez.
A szünet után is jórészt a mezőnyben folyt a játék, sokáig egyik csapat sem jelentett különösebb veszélyt a kapura. Aztán a félidő közepén bő egy perc alatt eldöntötte a mérkőzést a Budafok: előbb Ihrig-Farkas Sebestyén a 16-os jobb oldaláról, az alapvonal közeléből emelt át a kapuson, majd Kovács Dávid lőtt távolról pontosan. Jobb helyzetkihasználása miatt a hazai csapat megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.