Külső helyszínen kezdi meg a munkát az SZFE új vezetése

2020.10.08

A sztrájkolók nem engedték be az SZFE épületébe az egyetem újonnan kinevezett kancellárját, Szarka Gábor gépesített lövész tisztet, ezért ő felolvasta telefonjából előre megírt szövegét, amelynek lényege, hogy elkezdik működtetni az egyetemet máshol.

Szarka azzal érvelt, hogy vis maior helyzet alakult ki, ezért megkérte a kuratóriumot, hogy a munkavégzésre új helyet jelöljön ki számára. A tanulmányi tevékenységet új helyszínen fogják megkezdeni. "A tanulmányi félév elismertetése az egyetemfoglalók kezében van", mondta a kancellár. Az épületek karbantartására vonatkozó feladataikat annyiban végzik el, amennyiben ez személyes jelenlét nélkül lehetséges. Szarka azt mondta, hogy a kuratórium korábban tett ajánlata az egyetemfoglalók és a sztrájkbizottság felé hatályát vesztette miután elutasították a párbeszédet, ennek ellenére felhívja őket hogy legyenek részesei az egyetem megújulásának.

A bérek utalásáról továbbra is az a kancellár álláspontja, hogy amíg nem jut be az épületbe, addig nem tudja aláírni a szükséges dokumentumokat. Az egyetemfoglalók és a sztrájkbizottság szerint ez nem igaz, a bérszámfejtés nem az épületben működik, erről rövid vita alakult ki.