Koronavírusos betegekkel teli római kórházban forgatják a Mission Impossible-t

2020.10.10

A kizárólag a koronavírusos betegek részére fenntartott lifttől mindössze 10 méterre forgatják a Mission Impossible hetedik részét, a Librát egy római kórházban - írja a La Stampa. Az Umberto I kórházban most éppen 110 koronavírusos beteget ápolnak. Rajtuk kívül 15-en vannak az intenzív osztályon - jelentette a La Repubblica.

A filmforgatás káoszt okozott az intézményben. A páciensek és hozzátartozóik egyaránt elfogadhatatlannak tartják a helyzetet.

Tom Cruise a római forgatáson   -   Szerzői jogok  Alberto PIZZOLI/AFP
Tom Cruise a római forgatáson - Szerzői jogok Alberto PIZZOLI/AFP

"Az igazi Mission Impossible a rómaiak és az egészségügyben dolgozók egészségének megóvása" - hangoztatta a kórházi alkalmazottakat képviselő szakszervezeti vezető. Roberto Chierchia szerint ennek ellenére a népes filmes stáb járműi a kórházi vészbejárat mellett vesztegelnek.

"Bármit is tegyünk, mindig akad valaki, akinek valami nem tetszik" - így védekezik Vincenzo Panella, a poliklinika vezérigazgatója.

A forgatási helyszínt a nagy létszámú stáb mellett még több mint 100 testőr is védi a rajongóktól.

A produkció több mint 18 millió eurót fial az olasz főváros számára.

A látványos akciójelenetekben bővelkedő filmet egyébként Olaszország más részein is forgatják. A stáb - az Ethan Huntot alakító Tom Cruise-zal és Christopher McQuarrie rendezővel az élen - még egy, az olasz Alpokban száguldó szerelvényre is felkapaszkodott.