Koronavírus: Újabb vesztegzár Spanyolországban

2020.07.06

Újabb terület került vesztegzár alá Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt.

Az intézkedés több mint 70 ezer embert érint Galícia tartományban, akik hétfőtől péntekig csak akkor hagyhatják el otthonukat, ha dolgozni mennek. A galíciai karantént egy nappal azután jelentették be, hogy Katalóniában megtiltották a ki- és belépést Segrià megyébe, mert a fertőzések száma ott is hirtelen megemelkedett.

Olaszországban kényszerkezelést vezethetnek be a karantént megszegő fertőzöttek számára. Az intézkedést többek közt amiatt hozták, mert egy boszniai látogatásról hazatérő üzletember a pozitív koronavírus-tesztje ellenére is bejárt a munkahelyére dolgozni.

- Még nem nyertük meg a koronavírus elleni harcot, ezért ahol szükséges, továbbra is azonnali, megfelelő intézkedéseket kell hozni a járvány terjedésének megelőzése érdekében - mondta Roberto Speranza egészségügyi miniszter.

Kazahsztánban vasárnaptól kéthetes országos karantént vezettek be az újra felerősödő koronavírus-járvány miatt.

Az ázsiai ország ezzel az első a Földön, amelyben másodszor is teljes körű karantént rendeltek el. A korlátozások május közepi feloldása óta a fertőzöttek és az elhunytak száma is ugrásszerűen emelkedett.

Egy az almati lakos azt mondta, a karantén nem segít, az emberek nem hordanak maszkot és csoportosulnak.

Indiában az elmúlt 24 órában regisztrálták a legtöbb új esetet. Immár több mint 690 ezer fertőzöttel az ázsiai ország megelőzte Oroszországot, így az Egyesült Államok és Brazília után harmadik a sorban.

- Félünk, de ki kell menni az utcára. Mindenki félti az életét, azonban dolgozni is kell - mondta Naresh Kumar újdelhi lakos.

Mivel Indiában keveset tesztelnek, szakértők szerint a fertőzöttek száma 700 ezernél jóval magasabb.