Koronavírus: újabb szomorú rekordok dőltek meg Magyarországon

2020.11.04

Az elmúlt 24 órában 4219 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 90 988 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 90 beteg, így az elhunytak száma 2063 főre emelkedett.

Védőruhába öltözött mentők egy statisztát hoznak hordágyon a járványügyi bevetési egység gyakorlatán   -   Szerzői jogok  MTI/Balogh Zoltán
Védőruhába öltözött mentők egy statisztát hoznak hordágyon a járványügyi bevetési egység gyakorlatán - Szerzői jogok MTI/Balogh Zoltán

Eddig 21 232-en gyógyultak meg. Az aktív fertőzöttek száma 67 693 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 31 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 4871 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 355-en vannak lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd este jelentette be, hogy szerdától újra életbe lép a rendkívüli jogrend. Éjféltől 5-ig kijárási korlátozásokat vezetnek be. Bejárják a szórakozóhelyeket, és a rendezvényeken csak minden 3 helyre lehet ülni, és kötelező a maszkviselés.

Újra életbe lépett az ingyenes parkolás, és Budapesten, valamint a megyei jogú városokban helyi tömegközlekedési szolgáltatást végző gazdasági társaság köteles járatsűrítési tervet készíteni a munkanapokon reggel 7 óra és délelőtt 9 óra közötti, valamint délután 15 óra és este 19 óra közötti időszakokra.

Továbbra is kötelező a maszkviselés az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, a szociális és az egészségügyi intézményekben, a vendéglátóhelyeken stb.