Koronavírus: meghaladja a 250 ezret az európai halálos áldozatok száma

2020.10.19

Elérte Európában a 250 ezret a koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma. Az elmúlt héten több mint nyolcezren haltak meg a kontinensen Covid19-ben. A regisztrált fertőzöttek száma

Újra meredeken emelkedik a fertőzöttek száma Olaszországban

Olaszországban utoljára napi több mint 11 ezer új fertőzöttet regisztráltak.

A kormány a tartományi vezetőkre bízta, hogy a középiskolákban bevezetik-e a délelőtti és délutáni turnusokra bontott oktatást a reggeli tömegközlekedés terhelésének enyhítésére. A polgármesterek este kilenc órától lezárathatnak parkokat és utcákat, illetve dönthetnek a vendéglátóhelyek nyitvatartásának lerövidítéséről.

Giuseppe Conte kormányfő hangsúlyozta, hogy az intézkedések az újbóli teljes karantén elkerülését szolgálják.

- Nem vesztegethetjük az időt. Az ország nem engedhet meg magának még egy leállást, az súlyosan veszélyeztetné a gazdaságot - mondta az olasz miniszterelnök.

Megugrott a fertőzöttek száma Svájcban

Svájcban újabb korlátozásokat jelentettek be. Hétfőtől kötelező a maszkviselés a zárt közösségi terekben, a repülőtereken, pályaudvarokon, vonatállomásokon, illetve a busz- és villamosmegállókban. Szabályozták azt is, hogy egy helyen egyszerre legfeljebb 15 ember gyülekezhet.

Az elmúlt 14 napban csaknem 20 ezer új esetet regisztráltak, míg március óta összesen 74227-et.

Aggódnak a német vendéglátósok

A hamburgi vendéglátósok a rájuk vonatkozó német korlátozások miatt aggódnak, amelyek miatt jelentősen megcsappant az éjszakai élet a kikötővárosban.

Egy bártulajdonos, Christian Schnell szerint, nehéz idők jönnek, ezért a politikának valahogy támogatnia kellene őket, mert nagyon magasak a fenntartásai költségeik, melyek fedezésére hasonlóan magas napi bevételre lenne szükségük.