Koronavírus Magyarországon: május közepe óta nem volt ennyi új fertőzött

2020.08.21

Május közepe óta nem volt ilyen magas a napi új fertőzöttek száma Magyarországon, mint a legfrissebb adat.

52 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 5098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 611 fő, 3681-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 806 fő. Az aktív fertőzöttek 34%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 43%-a budapesti. 58 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Nem javasolnak külföldi utazást

Európa legtöbb államában romlik a járványügyi helyzet, ezért szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra, amire a jövő heti kormányülésen tesz javaslatot az Operatív Törzs. Éppen ezért kijelenthető, hogy szeptember 1-je utánig tartó külföldi nyaralást nem lehet felelősséggel tervezni.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért léptek életbe a beutazási korlátozások. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontakt kutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.