Koronavírus Magyarországon: egy nap alatt 207 halott, jövő héten nyit a vendéglátás

2021.04.23

Még mindig nagyon sokan, 207-en haltak meg 24 óra leforgása alatt Magyarországon a koronavírussal összefüggésben, több mint 7000-en vannak kórházban és 800-nál többen lélegeztetőgépen. Ezzel a hivatalos adatok szerint Magyarország lakosságarányosan továbbra is világelső a koronavírus-halálozást tekintve, noha a számítás módját a kormány vitatja. A regisztrált új fertőzöttek száma 3427.

Több mint 3,5 millióan kapták már meg az első oltásukat Magyarországon, a második adagot megkapottak - vagyis a már majdnem ténylegesen védettek - száma közelíti a másfél milliót. Ezzel összefüggésben Orbán Viktor magyar miniszterelnök szokásos reggeli rádióbeszédében bejelentette, hogy a jövő hét közepe táján eléri Magyarország a 4 millió beoltottat, és ekkor kinyithatnak a mozik, a vendéglátás, az uszodák, látogathatóak lesznek a tánc- és zeneművészeti előadások - a védettséget igazoló okmánnyal. Ugyaníg kinyithatnak a szállodák és éttermek belső helyiségei is.

A magyar miniszterelnök zökkenőmentesnek minősítette az iskolák megnyitását, és arra buzdított mindenkit, hogy fogadja el a felajánlott oltást. Köszönetet mondott a rendőröknek, hogy helytálltak a járvány alatt, ezért "nem bomlott fel a közrend".