Koronavírus: 633 új eset, meghalt 8 beteg Magyarországon

2020.09.22

Az elmúlt 24 órában 633 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 19 499 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a kormányzati tájékoztató oldalon kedd reggel közölt adatokból.

Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 14 246 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 57%-a, a gyógyultak 40%-a budapesti. 534 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 36-an vannak lélegeztetőgépen.

Markus Söder bajor miniszterelnök
Flirt motorvonat utasterét fertőtlenítik a Keleti pályaudvaron 2020. szeptember 14-én   -   Szerzői jogok  MTI/Mónus Márton
Flirt motorvonat utasterét fertőtlenítik a Keleti pályaudvaron 2020. szeptember 14-én - Szerzői jogok MTI/Mónus Márton

Hétfőn új korlátozások léptek életbe

Kötelező a maszkviselés (nem megfelelő a kendő és a sál) az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. A vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni legkésőbb este 11-kor.

Szuperkupa csütörtökön a Puskás Arénában, a német szurkolók tesztelését már megkezdték

Münchenben hétfőn elkezdték a Budapestre utazó szurkolók tesztelését. Több drukker is azt mondta, hogy nem fog senkivel érintkezni, és a meccsen kívül nem mozdul ki, ezért nem is aggódik a fertőzésveszély miatt.

Markus Söder bajor miniszterelnök viszont arra kérte a Bayern-szurkolókat, hogy ne utazzanak a magyar fővárosba.

A gyomrom görcsbe rándul, ha a Szuperkupára gondolok. Budapest rizikós hely, nagyon óvatosnak kell lennünk, nem kockáztathatjuk, hogy ez legyen a futball Ischglje.
Markus Söder bajor miniszterelnök

Budapestet a múlt héten minősítette kockázatos területté Németország. Ez azt jelenti, hogy a Németországba visszatérőknek házi karanténba kell vonulniuk, értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt, és 72 órán belül koronavírus-tesztet kell végeztetniük.