Kijárási tilalom feloldása, kedvezmények a beoltottaknak - elindult a nemzeti konzultáció

2021.02.18

Egy lépésben, vagy többen oldják fel a korlátozásokat, kapjanak-e felmentést bizonyos szabályok alól az oltási igazolvánnyal rendelkezők, elsők közt enyhítsenek-e a korlátozási tilalmon - többek közt ezekről kérdezik a magyarok véleményét a szerda este óta az interneten elérhető és kitölthető nemzeti konzultációban.

Elindult a nemzeti konzultáció   -   Szerzői jogok  Magyarország Kormánya
Elindult a nemzeti konzultáció - Szerzői jogok Magyarország Kormánya

Az újraindításról összesen hét kérdésre várja a magyar állampolgárok válaszait a kormány. Az olyan általánosabb kérdések mellett, hogy egy vagy több lépésben oldják majd fel a korlátozásokat, illetve, hogy kapjanak-e felmentést a beoltottak vannak konkrétabb felvetések is.

Így a válaszadók megadhatják, hogy mely szigorítások enyhítését tartják a legsürgősebbnek: a kijárási tilalom feloldását, az éttermek és szállodák, illetve a sportlétesítmények újranyitását. A kérdések közt szerepel a rendezvények, koncertek, fesztiválok engedélyezése az igazoltan beoltottak számára, illetve a külföldi állampolgárok beengedése az ország területére.

Orbán Viktor kormányfő múlt pénteken azt mondta a Kossuth Rádiónak adott interjúban, hogy ezúttal csak az internet lesz kommunikáció. Arról egyelőre nincs hivatalos információ, hogy meddig lehet kitölteni. Az online konzultációhoz meg kell adni személyes adatokat, de nem kötelező hozzájárulni ahhoz, hogy a kormány véleménykérés, tájékoztatás és kapcsolattartás céljából kapcsolatba lépjen a kitöltővel.