Késes támadás Nizzában, három ember meghalt, többen megsérültek, egy embert őrizetbe vettek

2020.10.29

Legalább három ember meghalt és többen megsebesültek Nizzában egy késes támadásban a Notre Dame-bazilikában. Az egyik áldozat egy környékbeli étterembe menekült, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy nem tudták megmenteni az életét.

A hírt a város polgármestere Christian Estrosi közölte a Twitteren. A rendőrségi akció alatt, a környéken lévők lövéseket és robbanásokat is hallottak, amelyek a hatóságok közlése szerint a rendőrségi akcióhoz tartoztak.

Rendőrök a nizzai Notre-Dame-bazilikánál elkövetett késes támadás helyszínén 2020. október 29-én   -   Szerzői jogok  MTI/EPA/Sebastien Nogier
Rendőrök a nizzai Notre-Dame-bazilikánál elkövetett késes támadás helyszínén 2020. október 29-én - Szerzői jogok MTI/EPA/Sebastien Nogier

Az elkövetőt ártalmatlanították, meglőtték és kórházba szállították. "Minden jel arra mutat, hogy terrortámadás érte a Notre-Dame bazilikát", írta a nizzai polgármester. A belügyminiszter figyelmeztette a lakosságot, hogy a környéket kiürítették, és ne menjenek a helyszínre. Az ügyben a terrorellenes ügyészség nyomoz.

Emmanuel Macron francia elnök úton van a dél-franciaországi városba.

Nizzában 2016. július 14-én egy kamionos merénylő az ünneplő tömegbe hajtott. 86 ember életét vesztette és többszázan megsebesültek.

Még nincs két hete, hogy egy csecsen származású terrorista megölte Samuel Patyt, miután a tanár ellen szabályos hadjárat indult a közösségi médiában, mert Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat mutatott a diákjainak.