Késelések Birminghamben

2020.09.06

A rendőrök egyelőre nem tudták megmondani, hányan és milyen súlyosan sérültek meg a vasárnap hajnalban a Birminghamben történt késelés során.

Több embert is megkéseltek vasárnap a közép-angliai Birmingham belvárosában. A BBC egyik helyszíni tudósítója szerint ez a terület a Gay Village és a kínai negyed találkozásánál van, ami alapból forgalmas és nyüzsgő éjszakánként a sok bár és klub miatt.

A késelés több nagy csoport vitája miatt alakult ki. A helyi rendőrség a reggeli beszámolója során egyelőre nem tudta megmondani, hányan és milyen súlyosan sérültek meg.

A rendőrségi közlemény szerint a vizsgálat jelenlegi szakaszában "nem lenne helyénvaló találgatásokba bocsátkozni" a késelés indítékairól.

A hatóságok a késelést "fő incidensnek" nyilvánították - ez a kifejezés a súlyos sérülést, vagy azt fémjelzi, hogy az eset a közbiztonságra is veszéllyel lehet. A késelés a közelben lakókat aggodalommal töltötte el.

Az egyik, a környékbeli klubban dolgozó beszámoló szerint bár sok konfliktust és verekedést látott már az évek során, a mostani az eddigiekhez nem volt fogható.