Karácsonyi áradás Angliában

2020.12.27

Heves áradások okoznak gondot az Anglia középső részén lévő Bedfordban élőknek. Az Ouse folyó kilépett medréből és elöntötte az utcákat.

Volt, akit evakuáltak is otthonából. Egy család például hotelben kényszerült pulykás szendvicseit elfogyasztani, a jól megszokott otthoni karácsonyi pulyka helyett.

- A szomszédság az utcán gyülekezett este hattól hajnali háromig. Lecsapoló árkokat ástak, és homokzsákokból gátat építettek - mondta Jan Schofield helyi lakos,

A folyó közelében élőket arra kérték, keressenek átmeneti szállást maguknak, a városi tanács első embere pedig online felhívást intézett a lakosokhoz.

- Ne hősködjenek, kövessék az utasításokat, és azt se feledjék, hogy a koronavírus-járvány még nem múlt el! Olyannyira nem, hogy a fertőzöttségi adatok még mindig nagyon magasak - figyelmeztetett Philip Simpkins.

A Bella vihar 170 kilométer per órás sebességgel érte el a partot Wales-ben. A meteorológiai szolgálat Észak-nyugat Angliában, Skóciában és Észak-Írországban várható hó és jég miatt is figyelmeztetést adott ki.