Kamala Harris – riválisból szövetséges

2021.01.20

"Megcsináltuk! Megcsináltuk, Joe! Te leszel az Egyesült Államok következő elnöke!" - győzelmi hívás Kamala Harristől a Twitteren.

Ő az, aki félelmetes ellenfélből nélkülözhetetlen szövetséges lett.

Kamala Harris elindult a 2020-as elnökválasztáson a demokrata jelöltségéért folytatott versenyben. Menet közben merült fel, hogy riválisból társsá, alelnökjelöltté válhat. Rátermettségét bizonyította Kalifornia fő államügyészeként, 2017 óta pedig az állam szenátoraként teszi ezt a washingtoni törvényhozásban.

A kampányban Biden pozícióit erősítette.

"Joe olyan elnök lesz, aki a kihívásokból célokat formál. Joe egységbe forraszt bennünket egy olyan gazdaság kiépítése érdekében, amelyik senkit sem hagy leszakadni."

A Biden-kampány azt a reményt is felcsillantotta a választók számára, hogy Harris képes lesz hidat építeni a demokraták centrista és baloldali szárnya között.

Ez a washingtoni férfi is arról beszélt, Harris "valószínűleg balra van Biden-től. Ő jelképez egy új, progresszívabb irányt. Szívesen látnám, ha gyakrabban nyilvánulna meg a szenátusban, többször szólalna föl, így még jobban megismerhetnénk."

Kamala Harris már a Fehér Ház előtt is történelmet írt; ő volt Kalifornia első színesbőrű főállamügyésznője, szenátora, és most alelnöke.

Személye nem csak az Egyesült Államokban inspiráló. Harris büszke indiai gyökereire (anyukája révén, apja jamaicai), és nagyapja szülőfalujában is rendkívül büszkék rá.

Meggyőződése, hogy ez csak egy nagy lépés az úton.

"Lehet, hogy én vagyok az első nő ebben a tisztségben, de nem én leszek az utolsó!"