Joe Biden és Kamala Harris az Év embere a Time magazin szerint

2020.12.11

Az amerikai Time magazin a 78 éves Joe Biden demokrata párti elnökjelöltet és 56 éves alelnökjelöltjét, Kamala Harrist választotta az év emberének - jelentették be helyi idő szerint csütörtökön este.

Az év embere Joe Biden és Kamala Harris, mert megváltoztatta az amerikai történelmet, mert megmutatta, hogy az empátia ereje nagyobb, mint a megosztottság dühe, mert egy gyászoló világgal megosztotta a gyógyulás vízióját - írta indoklásában a Time magazin főszerkesztője Edward Felsenthal.

A Time 1927 óta minden évben megnevezi, hogy erényei vagy a politikára és a társadalomra gyakorolt befolyása miatt kit tart a legfontosabb, leginkább figyelemre méltó személyiségnek. 2016-ban Donald Trump volt az év embere, miután győzelmet aratott az elnökválasztáson. Tavaly Greta Thunberg svéd klímaaktivistát választották meg az év emberének. 2015-ben Angela Merkel német kancellárt.

Minden megválasztott amerikai elnök volt az év embere a magazin szerint az elnöksége alatt, de most először ítélték a címet oda az államfővel együtt az alelnöknek is.

Az év oltalmazói az USA vezető járványügyi szakembere, Anthony Fauci és az egészségügyi dolgozók lettek, akik saját életüket is kockára téve a frontvonalban harcolnak a koronavírus ellen.