Jégkorong Erste Liga - A DEAC is nyert otthon

2021.03.02

A DEAC nagy csatában 3-2-re nyert a vendég Újpest ellen, így a jégkorong Erste Liga negyeddöntői kivétel nélkül hazai győzelemmel kezdődtek.

Az alapszakaszban negyedik Debrecen nem választott ellenfelet, mint az első három helyezett, hanem maradt számára az UTE, amellyel szemben ötvenszázalékos volt a mérlege.
A hazaiak egy gyors kontra végén Vlagyiszlav Kulesov révén már az 5. percben vezetést szereztek, majd volt videózás, hogy az egyik hazai lövés a kapuból vágódott-e ki, de végül maradt az 1-0. Igaz, nem sokáig, mert a 8. percben Hugo Turcotte Rajna Miklós lábvédői között csúsztatott a kapuba. A fővárosiak a DEAC hibáiból tudtak helyzeteket kialakítani, de Hetényi Zoltán mindig védett.
A második harmad hazai emberelőnnyel indult, ebben Vokla Roland távolról hatalmas gólt lőtt. Később már csak ziccerek voltak mindkét oldalon, egyszer a kapuvas mentett Rajna helyett.
A záró harmad derekáig jól őrizte előnyét a DEAC, ekkor egy újabb korongeladás megbosszulta magát, és Bodó Christopher - aki az alapszakaszban a legjobb gólpasszos volt - lövése irányt váltott a blokkolni igyekvő védőn, így a korong becsapta Hetényit. Tizennégy másodperc múlva Bodó passzolt Benk András elé, akit őrizetlenül hagytak, és pillanatok alatt 3-2 lett az állás.
A hajrában emberelőnyben lehozta kapusát az UTE, így 6 a 4 ellen támadhatott az utolsó percben, ám Hetényi védett, és csapata az idényben harmadszor is nyert otthon riválisa ellen.
Minden párharc szerdán folytatódik ugyanilyen pályaválasztás mellett.
Eredmények:
Erste Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
DEAC-UTE 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)
korábban:
Sport Club Csíkszereda (romániai) - Gyergyói Hoki Klub (romániai) 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0), hosszabbítás után
FTC-Telekom - MAC HKB Újbuda 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)
Corona Brasov Wolves (romániai) - Opten-Vasas 5-3 (1-2, 0-1, 4-0)