Újrahasznosítható műanyagra vált az Unilever

2019.10.08

Azt ígéri az Unilever, hogy feleannyi új műanyagból készült csomagolást fog felhasználni öt éven belül. A cég az élelmiszerek, kozmetikumok és háztartási tisztítószerek piacán az egyik globális vezető. A vállalat azt ígéri, hogy több újrahasznosítható és alternatív alapanyagot fog felhasználni a jövőben.

Vezérigazgatójuk Twitteren jelentette be a döntést:

"A kényelmetlen valóság az, hogy a műanyagszennyezés egy részéért a mi cégünk a felelős, ez pedig nincs rendben" - mondja a videóban.

Az angol-holland cég jelenleg több mint 700 ezer tonna olyan műanyagot használ fel évente, amely nem újrahasznosított. A vállalat azt is ígéri, hogy azokban az országokban, ahol jelen van, elősegíti a hulladékgazdálkodási hálózat fejlesztését.

"A következő öt évben az általunk használt műanyag 100 százaléka újrahasznosítható, újrafeldolgozott vagy komposztálható lesz."

Az ENSZ szerint a világ 127 országában vezettek be korlátozást a műanyagzacskók használatával szemben. Az EU pedig 2021-ig betiltja az egyszer használatos műanyagokat területén.

Az Unilever ezzel csatlakozott azoknak a cégeknek a sorához, amelyek felismerték: fogyasztóik egyre jobban aggódnak a tengereket elborító műanyag hulladék miatt, és nekik is lépniük kell ahhoz, hogy megtartsák környezettudatosabbá váló vásárlóikat.