Holtan találták a brit tévés műsorvezetőt a görög szigeten

2024.06.10

Megtalálhatták az eltűnt brit televíziós műsorvezető és orvos, Michael Mosley holttestét egy görög szigeten.

A 67 éves férfi a parton tartózkodó feleségét és barátait hátrahagyva sétára indult szerdán a rekkenő hőségben Szími sziget belsejébe, a sziklás hegyoldalon, majd nyoma veszett.

A rendőrség, a parti őrség és a tűzoltóság drónokkal és helikopterekkel ötödik napja kutatott a férfi után.

Vasárnap egy operatőr pillantotta meg a testet a sziklás partoldal egy meredek lejtőjén. Mosley vélhetően lezuhant.

Mosley Nagy-Britanniában rendkívül népszerű, a televízióban és a rádióban rendszeresen szerepelt, valamint a Daily Mail című napilapban állandó rovata volt. Nagy-Britannián kívül a 2013-ban megjelent "The Fast Diet" című könyvéről ismert, amelyet Mimi Spencer újságíróval közösen írt. Az "5:2 diéta" azt mutatta be, hogyan lehet gyorsan fogyni úgy, hogy az emberek egy héten két napra minimalizálják a kalóriabevitelt, míg a másik öt napon egészségesen, bőségesen étkeznek.

Később bevezette a Fast 800 diétát, egy gyors fogyókúrás programot, és számos filmet készített a diétáról és a testmozgásról.

Mosley gyakran szélsőséges körülmények közé kényszerítette a testét, hogy lássa diétáinak hatását, és hat hétig galandférgekkel a beleiben is élt a BBC "Fertőzött!" című dokumentumfilmje kedvéért a Living With Parasites" című dokumentumfilmben.

2002-ben Mosley-t Emmy-díjra jelölték a BBC "The Human Face" című tudományos dokumentumfilmjének vezető produceri szerepéért, amelyet a Monty Python sztárja, John Cleese mutatott be, és amelyben számos híres arc, köztük Elizabeth Hurley, Pierce Brosnan és David Attenborough is szerepelt.

Mosley-nak négy gyermeke van feleségével, Clare Bailey Mosley-val, aki szintén orvos, író és egészségügyi rovatvezető.