Harmadával nőtt az internet forgalma Európában, még van tartalék a rendszerben

2020.03.24

Az internet forgalma masszívan megnőtt az elmúlt két hétben. Online jóga, az eurózóna pénzügyminiszterereinek videó-konferenciája, kedvenc sorozataink lejátszása, számos példa akad a forgalom növekedésének okára.

Az Európai Bizottság digitális ügyekért felelős biztosa üdvözölte, hogy a YouTube és Netflix vállalta azt, hogy a nagy felbontású videóikat is normál felbontásban sugározzák majd.

A Disney pedig elhalasztotta a Plus nevű streaming-szolgáltatás elindítását Franciaországban

Más országokban korlátozták a szélessávú szolgáltatást.

Az otthoni tanulás és munka általánossá válásával 30-40 százalékkal nőtt az internet-forgalom Európában.

Chintan Patel, a Cisco technológiai vezetője szerint a globális hálózatok és az internet képes lépést tartani: "Van tartalék a rendszerben, hiszen ezeket eleve így tervezték. Most azon dolgozunk a hálózati szolgáltatóinkkal Európában és a világban, hogy a szükséges kapacitásokat biztosítsuk ebben a kritikus időszakban."

A legsúlyosabban érintett területek lakói kedvezményeket kapnak a szolgáltatóiktól.

Az Európai Telekommunikációs Hálózati Szolgáltatók Egyesületének szóvivője, Alessandro Gropelli erről így nyilatkozott: "Azok az emberek, cégek és diákok, akik Olaszországban, Spanyolországban vagy Belgiumban vannak, használhatják az ingyenes vagy a korlátlan csomagokat."

Egyelőre nem tudni, hogy az újabb országokban bevezetendő járványellenes korlátozások mennyire terhelik majd meg a hálózatokat.