Gulyás: március 15-ig változatlanul fennmaradnak a korlátozások

2021.02.25

A kormány március 15-ig változatlan formában fenntartja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Parlamentben 2020. december 1-én.   -   Szerzői jogok  MTI/Koszticsák Szilárd
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Parlamentben 2020. december 1-én. - Szerzői jogok MTI/Koszticsák Szilárd

Kijelentette: a szakértők véleménye egyértelmű, a járvány harmadik hulláma elérte Magyarországot, és a következő egy-két hétben akár drámaian is romolhatnak a vírussal kapcsolatos számok. A következő két hét kifejezetten nehéz lesz - fogalmazott Gulyás Gergely.

Azt mondta, számos vírusmutáns jelent meg az országban, amelyek lényegesen gyorsabban terjednek az eddiginél. A miniszter jó hírnek nevezte ugyanakkor, hogy ezek mindegyike ellen védenek a Magyarországon rendelkezésre álló oltások.

A miniszter azt mondta, hogy a következő két hétben felgyorsul az oltás folyamata, ezalatt több ember lesz beoltható, mint eddig összesen. Eddig 508 073 fő kapott oltást Magyarországon, közülük 211 073 fő már a második oltását is megkapta

Gulyás kiemelte, hogy a korlátozások feloldásához akkor jut a legközelebb az ország, ha minél többen be lesznek oltva. Eddig csaknem 2,5 millióan regisztráltak vakcináért.

A miniszter az online konzultációról elmondta: egy hét alatt több mint 425 ezren töltötték ki, e válaszok ismeretében tud dönteni a kormány, hogy milyen intézkedéseket hozzon, milyen formában történjen meg az enyhítés.