Felpofozták Macront

2021.06.09

Pofon vágták Emmanuel Macron francia elnököt egy hivatalos látogatáson az egyik francia településen. Éppen egy iskolába látogatott Tain-l'Hermitage-ban.

Az interneten megjelent egy videó, amin az államfő odasétál a biztonsági kordonhoz, és kezet akar fogni egy férfival, aki felé nyújtja a kezét. Ám amikor elérhető közelségbe kerül a politikus, a férfi hirtelen egy pofont kever le neki.

Az elnök egy vendéglátóipari iskolában járt, már beszállt az autójába, amikor a környéken állók kérésére megállt, és a kordonhoz ment, hogy kezet fogjon az érdeklődőkkel. Az egyikük azonban üdvözlés helyett arcul ütötte a politikust.

A helyi csendőrség az eset után két embert állított elő, köztük a felvételen látható pofozkodót.

A francia politikusok pártállástól függetlenül elítélték az erőszakot.

A politikai nem jelenthet erőszakot, még szóban sem, nemhogy fizikailag - mondta Jean Castex miniszterelnök. Xavier Bertrand Hauts-de-France régió vezetője, a jobboldali Républicains párt politikusa szerint semmilyen politikai nézeteltérés nem indokolhatja az erőszakot.

Emmanuel Macron egyik legnépszerűbb ellenfele volt a 2017-es elnökválasztáson a szélsőbaloldali Jean-Luc Mélenchon, de most ő is kiállt ellenfele mellett, Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy szolidáris az elnökkel.