Felfüggesztett kijárási korlátozás szenteste, beutazási tilalom Nagy-Britanniából

2020.12.21

December 24-ről 25-re virradóra felfüggesztik a kijárási tilalmat Magyarországon - ezt jelentette be az operatív törzs.

A magánrendezvények, családi rendezvények 10 fős korlátját továbbra is úgy kell érteni, hogy abba nem számítanak bele a 14 év alatti gyermekek - közölték.

A belvárosi Vörösmarty tér a kijárási tilalom idején 2020. november 13-án este   -   Szerzői jogok  MTI/Máthé Zoltán
A belvárosi Vörösmarty tér a kijárási tilalom idején 2020. november 13-án este - Szerzői jogok MTI/Máthé Zoltán

A kormány arról is döntött, hogy hétfő éjféltől, azaz december 22-én 0 órától megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmú repülőgépek leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépekét is. A teherforgalom zavartalanul zajlik - tette hozzá. Hasonló tilalmat vezetett be egy mutáns vírus angliai terjedése miatt sok más európai ország is.

Az már korábban eldőlt, hogy szilveszterre maradnak a szigorú előírások, így az este nyolc utáni kijárási tilalom is.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel arról beszélt a Karmelita kolostorban, hogy a dolgok mostani állása szerint úgy kell számolni, hogy a koronavírus-járvány miatti járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad.

2021 vége előtt "nem leszünk túl a válságon" - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve: könnyebb szakaszok talán lesznek az első adag vakcina után, majd az oltóanyag tömeges megérkezését követően, "de mire visszaáll minden a normális kerékvágásba, az legalább egy teljes esztendőt elvisz majd".